Promocija projekta
Početna konferencija
U utorak 19. siječnja 2016. održana je početna konferencija Slatke dijetetike.
Konferencija je održana u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Zagreb (Mala dvorana) s početkom u 15:00 sati.
Prisutnim gostima uvodnim govorom obratio se ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, gospodin Ivan Šutalo.
Voditeljica projekta, Silvija Mršić, prisutnim posjetiteljima konferencije predstavila je projekt.
Nakon predstavljanja projekta održano je izlaganje „Hrvatski kvalifikacijski okvir i metodologija za izradu standarda zanimanja i standarda kvalifikacije u kontekstu projekta Slatka dijetetika“ ravnateljice Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, gospođe Maje Jukić, kao i izlaganje uz prezentaciju bezglutenske slastice „Primijenjeni nutricionizam u slastičarstvu“ gospođe Karmen Matković Melki, predsjednice Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma.
Nakon završnih izlaganja sudionici konferencije, među kojima su bili predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva turizma, članovi partnerske udruge HACPN, budući potencijalni poslodavci slastičara specijalne dijetetike, suradnici, polaznici i zaposlenici POUZ-a, bili su pozvani na degustaciju bezglutenskih slastica gdje su se mogli upoznati s ovim posebnim, zdravim slasticama.
Edukativna promotivna radionica
Dana 31. svibnja 2016. u 18:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb održala se edukativna promotivna radionica.
Na radionici je voditeljica projekta predstavila verificirani obrazovni program usavršavanja za novo zanimanje Slastičar/ka- specijalist/ica za dijetetske slastice.
Nutricionistkinja Tena Niseteo je ovom prilikom objasnila kako se klasične slastice u kojima ne mogu uživati osobe koje sklone alergijama, intolerancijama na hranu, koje boluju od dijabetesa i drugih bolesti, mogu zamijeniti nutritivno bogatim i zdravijim slasticama. Svi oni koji traže drugačiji pristup pripremi hrane; vegetarijanci, vegani, sirovojedci također su osvježili svoja znanja. Posjetitelji su sudjelovali u kvizu u kojem su mogli provjeriti znanja prije i poslije predavanja. Degustirajući zdrave slastice sudjelovali su i edukativnoj igri u kojoj su pogađali sastojake od kojih su one pripremljene.
Završna konferencija
U srijedu 23. studenoga 2016. održana je završna konferencija Slatke dijetetike.
Konferencija je održana u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Zagreb (Mala dvorana) s početkom u 14:00 sati.
Prisutnim gostima pozdravnim govorom obratio se ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, gospodin Ivan Šutalo. Sudionici konferencije bili su predstavnici Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva turizma, članovi partnerske udruge HACPN, vanjski suradnici, novinari, potencijalni poslodavci slastičara – specijalista za dijetetske slastice, polaznici programa usavršavanja, zaposlenici POUZ-a, te ostala zainteresirana šira javnost. Voditeljica projekta, Silvija Mršić, prisutnim posjetiteljima konferencije predstavila je rezultate projekta, a predstavnica partnerske udruge, Ana Ilić, održala je izlaganje na temu Nutricionizam u suvremenom slastičarstvu te je dodatno naglasila koje su vrijednosti postignute tijekom trajanja projekta s aspekta partnerske organizacije. Sudionicima su se obratili predstavnici ciljanih skupina, Irena Nedeljović s osvrtom na sudjelovanje u aktivnostima Osposobljavanja nastavnika za izvođenje novog programa usavršavanja, te sudjelovanje u Pilot provedbi programa usavršavanja u ulozi nastavnice. Polaznica programa usavršavanja, Željka Mihaljek, obratila se s pozitivnim dojmovima nakon završenog školovanja.
Konferenija je okončala domjenkom na kojem su se mogle degustirati razne dijetetske slastice.
Sudjelovanje na konferenciji HKO kvalifikacije – za tržište, društvo ili pojedinca?
Provoditelji projekta Slatke dijetetike predstavili su se dana 27. listopada 2016. na konferenciji HKO kvalifikacije – za tržište, društvo ili pojedinca? na Šumarskom fakultetu u Zagrebu u sesiji konferencije “Dosadašnja iskustva u implementaciji HKO projekata” – Prezentacija rezultata projekata. Imali smo prilike prezentirati rezultate koje smo ostvarili tijekom provođenja projekta u razvoju novog programa usavršavanja za zanimanje Slastičar – specijalist za dijetetske slastice, te iznijeti iskustva odgovorajući na pitanja:
Do kojih ste novih spoznaja došli tijekom provođenja projekta?
Kako osigurati učinkovitiju provedbu budućih HKO projekata?
Bila nam je iznimna časti biti izabranima među pet projekata koji svojim iskustvima mogu doprinijeti budućim provedbama HKO projekata.
Link:
http://www.kvalifikacije.hr/odrzana-konferencija-hko-kvalifikacije-za-trziste-