logo pou

Pilot provedba programa usavršavanja Slastičar/ka-specijalist/ica za dijetetske slastice

Pilot provedba programa usavršavanja za zanimanje Slastičar/ka-specijalist/ica za dijetetske slastice započela je 01. srpnja 2016. i trajala je do 12. listopada 2016.godine, izvodila se prema rješenju o verifikaciji programa Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Program sadrži ukupno 225 sati nastave.

Uvjeti za upis u pilot provedbu ovog programa stručnog usavršavanja bili su nezaposlenost i minimalno završeno srednjoškolsko obrazovanje za jedno od sljedećih zanimanja: slastičar/ka, kuhar/ica, pekar/ica, turističko-hotelijerski komercijalist/ica, tehničar -nutricionist/ica i prehrambeni tehničar/ka. U suradnji sa Zavodom za zapošljavanje – Područni ured Zagreb upisano je 15 polaznika.

Nastava se održala u konzultativno-instruktivnom obliku u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, a izvodili su je nastavnici koji su predhodno završili program osposobljavanja nastavnika tijekom provođenja projekta. Praktična nastava održavala se u slastičarskom kabinetu u kojem je bila smještena suvremena oprema nabavljena u sklopu projekta. U svrhu unaprijeđenja sustava osiguranja kvalitete rada POUZ-a u segmentu blended (mješovitog učenja) koristio se nacionalni portal učenja na daljinu– Moodle pomoću kojeg su se emitirali video isječci pripreme dijetetskih slastica kao i ostali nastavni materijali potrebni za učenje na daljinu.

Galerija

Nastava Zaštite na radu i zaštite okoliša nastava Osnove poduzetništva nastava Dijetetika i primijenjeni nutricionizam u slastičarstvu 1 2 3 4 5 6 7